Veel zakelijke vrouwenkleding is vaak een bijna letterlijke vertaling van mannenkleding. Hetzelfde jasje, maar dan voordeliger. De broek toegesneden op het vrouwenlichaam. Overhemdblouses met een duidelijker zichtbare taille.

Als vrouw jezelf excellenter presenteren kan ook op een andere manier door juist te kiezen voor gelijkwaardigheid in kwaliteit. En deze te verpakken met respect voor jouw lichaamsvorm, meer vrouwelijker details en bijzondere materialen in hoogwaardige kwaliteiten. Allemaal elementen die in de boardroom tussen mannen positiever zullen opvallen. Gelijkwaardig maar toch anders.

Een jasje en broek of rok van dezelfde stof is als pak een prima uitgangspunt. Drukke agenda’s en gedachten bij de werkzaamheden maken het kiezen voor een pak makkelijk. Er niet over na te hoeven denken of het leuk bij elkaar staat. Een losse top in een neutrale of juist een contrasterende kleur, en gemaakt van goede materialen die eventueel zelf gewassen kunnen worden. Naast het mooie en rijke aspect is juist die praktische insteek erg belangrijk.

Waar voor mannen het pak vaak in de klassieke vorm wordt gemaakt – de uitwerking kan verschillen in maakwijze en binnenwerk – kan er voor vrouwen wel wat meer gevarieerd worden. De mannelijke stoffen in diezelfde vorm of juist als tegenhanger gecombineerd met vrouwelijker details; zodat het grijs en blauw een andere uitstraling krijgt. De factor kleur kan ook een goede binnenkomer zijn, leuk wanneer het mag opvallen. Als heel pak of juist in de details die goed op elkaar worden afgestemd.

De stoffen voor pakken voor vrouwen kunnen als letterlijke vertaling uit het assortiment voor herenkleding komen. Het is ook interessant om te kijken welke structuren, weefseleffecten of rijke opvallende kleuren gedragen kunnen worden. Een knoop als sieraad om het af te maken of juist neutraal als basis. Smalle biezen als detail om een silhouet nog meer te benadrukken. In contrast of juist ton-sur-ton zodat het net wat specialer wordt. Pak van jouw hart.


“Chris Ezerman heeft voor mij een prachtig maatpak gemaakt, zakelijk, vrouwelijk en passend. Zowel kleur, materiaal en de vorm zijn helemaal goed. Dat onderstreept het vakmanschap van Chris.” – GERTHE VONK, Opleidingsmanager Hogeschool Rotterdam.Dames introductie >
Damespakken >
Outfits & Combinaties >
Working Dresses >
Robe Manteau >
Gelegenheidskleding >