Wat een push-up BH doet voor een vrouw, doet een pak voor een man.

Natuurlijk ken je de waarde van een goed pak, maar dan wel in de kleurtoon die jou erg goed staat – in het fraaie materiaal dat jouw kwaliteit onderstreept. Of je zoekt als creatieve geest iets bijzonders, in details, vormgeving, kleur of design. Omdat het ene blauwe jasje het andere niet is en dat je persoonlijkheid meer naar voren laat komen. Chris Ezerman biedt Heren een veelzijdige reeks aan creaties voor iedere situatie, van zakelijk tot privé.

bovenhetbureau

Het boven-het-bureau-effect voor als je een bespreking hebt

Er is de laatste dertig jaar veel invloed geweest van zo’n huis als Armani, dat jasjes vloeiender, soepeler en dunner heeft gemaakt. Op zijn Italiaans. Waardoor veel mannen graag zo’n Italiaans pak willen, want het zit soepeler en voelt niet zo stug. Ik kan me dat qua comfort heel goed voorstellen, maar ik ben het daar niet altijd mee eens… waarom niet? Armani heeft dat binnenwerk allemaal zo uitgekleed dat je dat bij bepaalde typen mannen niet meer moet willen. Je moet van nature bij zo’n mooi Italiaans pak al een indrukwekkend fysiek hebben wil dat mooi staan.

Het binnenwerk ondersteunt dus het jasje, het geeft een mooiere schouderpartij aan de voorkant. Dat is het boven-het-bureau-effect als je een bespreking hebt. Als dat rommelig wordt ben je gelijk je autoriteit kwijt. Want je autoriteit zit, naast het verhaal wat je vertelt, ook in je schouderpartij. Daarmee krijgt een kerel, al heeft hij een lijf als een aardappelzak, veel meer statuur. Het vakmanschap zit dus ook in het feit dat je aan de hand van de klant, de kennis van zijn lichaamsvormen – en hoe je dat kan versterken – iemand daarmee een bepaalde stevigheid geeft. Dat doet een pak. Zo simpel is het.


men-bw


Heren introductie >
Klassieke maatpakken >
Eigenzinnige maatpakken >
A Different Blue – colberts >
Topkwaliteit overhemden >