Zijn werkatelier bevindt zich in een oude school. Modeontwerper Chris Ezerman ruimt snel wat spelden op van het kleine tafeltje. Op de achtergrond hoor je onmiskenbaar de geluiden van de stad. De mooiste zijden, wollen en katoenen stoffen liggen in houten kasten, wachtend om vermaakt te worden tot avondjurk of broekpak. Kleur voor kleur van topkwaliteit, want Ezerman is een stoffenman.

stoffen

Vanaf zijn achtste levensjaar weet hij dat hij de mode in wil. Hij kiest voor een opleiding Textiel en Retail en doet een jaar textieltechnologie. Maar het vak leert hij pas echt als hij bij een bedrijf werkt dat muzikantenuniformen maakt. “Dat gecombineerd met aanvullende trainingen en workshops, heeft ervoor gezorgd dat ik het ambacht goed in de vingers kreeg.”

de schaar er in

De ontwerper maakt graag een mooi mantelpak of een avondjurk, maar schuwt ook een goed herenkostuum niet. “Bij vrouwen is de uitdaging groter. Al is de wisselwerking met een eigenzinnige man ook leuk om mee te maken tijdens het maakproces.”

aan het werk

Een goede pasvorm en stof van goede kwaliteit gaan daarbij hand in hand. „Ik adviseer vrouwen die werkzaam zijn in het zakenleven om voor een kostbaar materiaal te kiezen. Die stof straalt uit wat je wilt verdienen. En het geeft hun een gelijkwaardige positie ten opzichte van mannelijke gesprekspartners in maatpak.”

OVER CHRIS EZERMAN – IN GERS #5.


Media & Persberichten >