Maatkleding is meestal op het lijf gesneden. Aansluitend en strak, maar wat als de wens anders is. Wat wijder en losser, oversized en boy-ish – ik ken het nog uit mijn jonge jaren – en wel in een fraaie stof. De kunst is dan om niet in een maat te groot te denken, maar wel in verhouding. Te zorgen dat zo’n jas goed ‘in balans’ hangt zodat je niet de hele dag loopt te plukken en sjorren.

Te dragen met shirt en boyfriend jeans of als tegenhanger van een getailleerd jurkje. Zelf zie ik dat zo’n forse kraag al goed is om ook op een andere manier te gebruiken. Als blikvanger op een broekpak – getailleerd of juist wat royaler. Dat royale is al een tijdje gaande voor degenen die klaar zijn met dat hele strakke. Zo zie je waar me-too en de broekpakken van Hillary Clinton uiteindelijk hun invloed vinden.